Simona Halep a câştigat sâmbătă, pentru a doua oară în carieră, turneul de tenis de la Dubai, după o finală dramatică, de infarct, nerecomandată cardiacilor. Românca a reuşit o victorie colosală în faţa unei jucătoare estem de puternice şi solide.

Simona Halep, numărul doi mondial şi principală favorită la Dubai, a renăscut din propria cenuşă în finala cu Elena Rybakina. După un început ezitant de meci care i-a adus pierderea primul set cu 3-6, Halep a revenit în setul doi pe care l-a câştigat cu 6-3. Apoi setul decisiv a fost dramatic.

La scorul de 2-1 pentru Elena Rybakina, dar românca s-a remontat rapid şi a făcut re-break, revenind în set. Iar apoi a egalat setul la 3-3 pe propriul serviciu. Iar la 5-5, Simona Halep a reuşit să facă break şi să servească pentru câştigarea meciului. Însă din păcate şi-a pierdut serviciul şi s-a ajuns în tie-break. Aici, a fost condusă cu 4-3, dar a revenit spectaculos şi s-a impus cu 7-5, fructificând prima minge de meci.

Simona Halep a mai câştigat turneul de la Dubai în urmă cu cinci ani de zile. Este primul turneu cucerit de româncă în 2020 şi vine după cel de la Wimbledon din iulie 2019. Totodată, este cel de-al 20-lea trofeu din carieră pentru Simona Halep.

470 de puncte şi un cec în valoare de 696,860 dolari, va primi Simona Halep pentru câştigarea turneului de la Dubai.