Simona Halep își pune în cap fanii din România după ce vineri seară a anunțat pe pagina sa de facebook că nu va merge la Olimpiada de la Rio de frică să nu fie ”înțepată” de țânțari și să se infecteze cu virusul Zika. În realitate, Halep a fost deranjată de faptul că COSR nu a numit-o portdrapelul României la Festivitatea de deschidere și drept răzbunare a anunțat că nu merge la Rio.

Invocând ”pericolul” infectării cu virusul Zika, de parcă era singura sportivă din lume care făcea deplasarea la Olimpiada de la Rio, Simona Halep sfidează milioane de români și refuză să meargă să reprezinte România la Jocurile Olimpice.

Anunțul refuzului de a participa la Olimpiadă, a fost făcut de Halep printr-o postare pe facebook: Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika. După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis. Știu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important și regret cu adevărat circumstanțele. Sper ca și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanților, în special delegației noastre. Voi continua să joc și să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, așa cum fac și acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open.

Anunțul vine după ce Simona Halep nu a fost desenată de COSR să fie portdrapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Practiv Halep s-a răzbunat pe COSR pentru că nu a desemnat-o portdrapel și drept urmare a anunțat că nu mai vrea să reprezinte România la Olimpiadă. Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, a fost desemnată să poarte drapelul delegației României la Rio.

La auzul veștii, românii au făcut-o praf pe Halep postând mesaje chiar pe pagina ei de facebook.

”Riscurile sunt prea mari sau castigurile prea mici?:)) Mai degraba a doua varianta. E ok sa joci pentru buzunarul tau, Romania nu ti a oferit mai nimic, dar ipocrizia e mare (prinde pretextul cu virusul). Daca erai mai la inceputuri si aveai nevoie de expunere, mergeai fara probleme. Ceilalti sportivi romani din alte sporturi nu castiga in toata cariera cat castigi tu intr-un an, chiar daca au performante mai mari, cum e Neagu. Pentru ei conteaza banii castigati la o medalie”, a scris Van Nistor la postarea lui Halep.

Olteanu Robert este și mai categoric și spune că Halep invocă un motiv fals întrucât la Olimpiadă merg și handbaliste, și tenismene și gimnaste din România: Acum apar mesajele compătimitoare și de susținere, că pe ici, că pe dincolo. Așa cum fetele de la handbal merg acolo, fără a ține cont de acel virus, așa cum gimnastica merge acolo, așa ar fi trebuit să joace și ea. Ne-a dovedit din nou că nu merita să poarte drapelul, deși inițial am crezut asta. Neagu de ce merge? Pentru că o adevărată campioană SE SACRIFICĂ pentru țara ei. Sunt fete tinere în națională care merg fără teamă. Dar de fapt ce ne miră? Și la Fed Cup s-a retras când ne era lumea mai dragă, dar atunci s-a văzut caracterul fetelor de tipul Andreei Mitu, Alexandra Dulgheru etc. Degeaba vine toată lumea cu scuze pentru ea, așa a făcut mereu, nu-i o critică, ci o realitate. Nimeni nu-i de neînlocuit. Hai România!

În timp ce Cătălin Țig lansează acuzații grave la adresa româncei insinuând că face blaturi în meciuri: Nu mai pot eu ca nu te duci tu la Rio, oricum s-au învățat toți cum îți vinzi meciurile. Dubai Duty Free sper să-ți spună ceva. În rest, numai de bine dar nu uita ca nu joci pentru România, joci pentru conturile și palmaresul tău personal. Iar pretențiile sa fii portdrapel… sunt prea mari.

Visu ovidiu o întreabă ironic pe Halep dacă refuzul de a merge la Olimpiadă a fost din cauza prețului prea mic oferit de organizatori: De ce, Simona? Nu ti-a convenit pretul? Puteai sa mai negociezi……. M-am intors recent din Brazilia dupa un concediu de 45 zile. Am fost intepat de tantari pe malul raului,practic „basicat”… Si sunt sanatos tun!!! Nu mai reprezentam drapelul acum?????

Alex Veve îi sugerează lui Halep să se retragă definitiv și din echipa de Fed Cup a României: Dar de ce ceilalti sportivi se prezinta la JO? Ai aratat inca o data caracterul pe care il ai! Oricum nu aveai nici o sansa la vreo medalie, dar faptul ca puteai participa la JO trebuia sa fie un moment de mandrie pentru tine si familia ta. Te rugam sa nu mai reprezinti Romania nici in Fed Cup!

Ana Corban îi dă lovitura de grație: Joci pentru conturile tale in primul rand …asta se vede clar…oricum nu ti fie teama, ai sanse sa contactezi zika la fel de mari cu cele de a castiga un turneu de mare slem!!

Filip Robi o acuză pe Halep că și-a bătut joc de toți fanii ei: Bravo Simona…ce mai putem zice…acum ne-ai dovedit cât de mult contează banii pentru tine…visul oricărui sportiv e sa participe la olimpiada,sa nu mai vorbim ca tu aveai șanse la medalie!Ti-ai bătut joc de toți fanii tai!De azi înainte UNLIKE Simona Halep!!!!

Simona Halep este singura tenismenă din lume care reuză să participe la Jocurile Olimpice de la Rio din luna august.

Simona Halep nu este la primul gest de sfidare a românilor. În 2015 a refuzat să joace în echipa de Fed Cup a României contra Canadei și mai apoi a spus că nu participă la turneul de tenis de la București.