Simona Halep este asaltată de mesaje de felicitare, susţinere şi apreciere după turneul dramatic făcut la Melbourne. Românca a pierdut un titlu de Grand Slam dar a cucerit în schimb milioane de fani şi nume mari din tenisul mondial.

A trecut o săptămână de la fabuloasa finală de la Australian Open iar ecourile încă nu s-au stins. Ba dimpotrivă. Tot mai multe voci din tenisul mondial o ridică în slăvi pe Halep.

Specialiştii australieni, citaţi de site-ul oficial al Australian Open, au doar cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep: Halep a fost aproape să scrie istorie şi să devină prima femeie care câştigă un turneu de Mare Şlem după ce salvează mingi de meci în mai multe partide! Ea a recunoscut că a fost pregătită mental, dar nu şi fizic pentru finala Australian Open. Simona şi-a luat o lungă pauză de recuperare, aşa că se va întoarce cu o foame de victorii, care va conta în special la Roland Garros. Românca îşi va lua revanşa acolo, după ce anul trecut a ratat la mustaţă câştigarea primului titlu de Mare Şlem al carierei. 

În schimb, australienii cred că Wozniacki nu va mai face mare lucru după ce a obţinut o performanţă la care a râvnit toată cariera: 12 ani şi jumătate de tenis profesionist, 67 de săptămâni petrecute pe locul 1 şi 811 meciuri, de atât a avut nevoie Caroline Wozniacki pentru a triumfa la Melbourne Park! Dar un uimitor număr de 10 dintre precedentele 11 jucătoare care au câştigat în premieră un Mare Şlem nu au putut depăşi turul al patrulea în cadrul următorului turneu din această categorie. La Roland Garros, Wozniacki nu a trecut de turul al treilea decât de două ori în 10 apariţii, astfel că o înfrângere rapidă pe zgura pariziană nu ar surprinde pe nimeni.

Cele mai bune rezultate ale Carolinei Wozniacki la Roland Garros sunt „sferturile” atinse în anii 2010 şi 2017, în timp ce Simona Halep are două finale în palmares (2014 şi 2017).