Simona Halep explică de ce a ales să nu joace pentru România în Fed Cup în partida contra Canadei. Românca este accidentată şi riscă să agraveze problemele de sănătate pe care le are la picioare.

Simona Halep a transmis un mesaj pentru fani și a explicat de ce a hotărât să nu joace. Însă, numărul doi mondial va fi totuși în tribune la Cluj pentru a le susține pe jucătoare.

Dupa ce am petrecut această săptămână odihnindu-mă și încercând să mă refac după accidentarea de la Australian Open, din păcate refacerea nu este completăca eu să pot juca în acest weekend la Cupa Federației. Echipa e pe primul loc și e mult mai important ca în echipă să fie 4 jucătoare sănătoase gata pentru meciuri, așa ca l-am informat pe căpitanul echipei, pe Florin Segărceanu, să mă înlocuiască cu cineva apt 100% pentru joc. Îmi pare rău pentru că nu pot să joc pentru România deși e foarte important pentru mine, dar voi fi în tribune la Cluj pentru a le încuraja pe fete și a fi alături de echipă la acest meci important”, a fost mesajul Simonei Halep postat pe Facebook.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a convocat-o pe Ana Bogdan în locul lui Halep. Iniţial se zvonise că Mihaela Buzărnescu va fi convocată la echipa naţională în locul lui Halep.

Decizia, din păcate, este clară: Simona a avut luni o ultimă examinare medicală și trebuia să se decidă. Din ce i-au zis și doctorii și după cum a fost sfătuită și de manageri, de stafful ei, hotărârea este să nu joace. Practic, Ana Bogdan o va înlocui. Normal, am așteptat până în ultimul moment. Cu Ana am discutat în prealabil, luni a confirmat că va face parte din lot. Marți la 12:30 plecăm cu toții spre Cluj-Napoca. Bineînțeles, fără Simona, care va veni acolo, dar probabil spre sfârșit de săptămână, pentru a fi alături de echipă”, a declarat EXCLUSIV pentru Gazeta Sporturilor, Florin Segărceanu, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Din echipa României vor mai face parte Irina Begu, Sorana Cîrstea și Raluca Olaru.

Meciurile se vor juca la Cluj Arena  pe 10 şi 11 februarie și vor fi în direct pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport. Învingătoarea va evolua în barajul de calificare în Grupa Mondială 1.