Simona Halep este la un pas de o performanţă istorică în tenisul mondial

Simona Halep, în prezent locul trei mondial, deşi accidentată în meciul de la Roma, este la doar un pas distanţă de a stabili o nouă performanţă în tenisul mondial.

După ce a devenit prima româncă care ajunge în postura de lider mondial la feminin şi după ce a ştigat Roland Garros şi Wimbledon, Simona Halep este la doar un un milion de euro distanţă de a urca pe locul trei all time în privinţa cîştigurilor din premii.

Potrivit noilor date furnizate de Asociația Tenisului Feminin, noul clasament al celor mai mari încasări din istoria tenisului, Simona Halep se află pe locul 4, după Serena Williams, Venus Williams și Maria Sharapova.

Simona Halep este tot mai aproape să o depășească pe Maria Sharapova, retrasă din activitate. Românca mai trebuie să câştige doar 1.23 milioane dolari ca să urce pe locul 3 all time. Acest lucru se poate întâmpla chiar la Roland Garros unde marele premiu este în valoare de 1,95 milioane de dolari.

Participarea româncei la Roland Garros este incertă din cauza accidentării suferite la Roma. Halep apare pe lista preliminară a jucătoarelor de la Roland Garros, semn că luptă să fie aptă de joc pe 30 mai, atunci când debutează turneul de la Paris.

Din primele 10 jucătoare aflate în topul câştigurilor, trei sunt deja retrase din activitate. Halep ar putea ca în 2021 să urce chiar pe locul doi mondial, întrucât Venus Williams rare ori trece de primul tur la un turneu WTA. Dacă va fi aptă de joc, ţinând cont că mai sunt trei Grand Slam-uri în acest an, Halep poate aduna până la finalul sezonului, cinci milioane de dolari ca să urce pe locul doi în lume la capitolul câştiguri.

Top 10 jucătoare după câştigurile din premii la tenis, all time:

  1. Serena Williams – 94,24 milioane de dolari
  2. Venus Williams – 42,09 milioane de dolari
  3. Maria Sharapova – 38,77 milioane de dolari
  4. Simona Halep – 37,55 milioane de dolari
  5. Caroline Wozniacki –  35,23 milioane de dolari
  6. Petra Kvitova – 32,91 milioane de dolari
  7. Victoria Azarenka – 32,52 milioane de dolari
  8. Angelique Kerber – 30,04 milioane de dolari
  9. Agnieszka Radwanska – 27,68 milioane de dolari
  10. Svetlana Kuznetsova – 25,67 milioane de dolari.