Simona Halep este devastată. Procesul a fost amânat cu încă o lună. Românca ratează și Wimbledon

Simona Halep a declarat miercuri seară, în mod public, că este devastată după ce procesul său de la Londra a fost amânat a treia oară, cu încă o lună. Astfel că după Australian Open și Roland Garros, românca va rata și Wimbledon, turneu pe care l-a cucerit în 2019.

Simona Halep a anunţat, miercuri seara, pe reţelele de socializare, că audierea sa de către tribunalul independent de la Londra, programată pe 28 mai, a fost amânată din nou la cererea ITIA.

”Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv.  Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Refuzarea dreptului de a fi judecată de un tribunal independent. Interzicerea participării la orice turneu timp de opt luni. Ştiu că am ratat Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Fără a mai spune că am pierdut toate punctele şi locul în clasament’‘, a transmis Halep într-un comunicat.

Românca lansează acuzații fără precedent la adresa ITIA și spune că îi ucid reputația: Nu numai că îmi ucid reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă, fără a mai vorbi de consecinţele asupra sănătăţii mele mentale. Este o lipsă de respect faţă de regulile ITF (ITIA) cu privire la o audiere rapidă la care am dreptul, este o lipsă de respect faţă de mine care mă lasă fără cuvinte. O justiţie amânată înseamnă o justiţie refuzată.

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului a precizat, marţi, potrivit cotidianului britanic Express, că a cerut amânarea audierii jucătoarei române Simona Halep pentru a avea o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial.

Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate împreună pentru a evita audieri multiple. Pentru a face asta, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a studia materialele semnificative asociate cu ultima acuzaţie. În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent. D-ra Halep are şi ea oportunitatea de a-şi pregăti înfăţişarea înaintea tribunalului”, a afrimat ITIA.

Vineri, ITIA a confirmat că Simona Halep ”a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)”.

Noul caz, confirmat vineri seară de ITIA, “se bazează pe o evaluare a profilului paşaportului biologic al Simonei Halep de către un grup de experţi independenţi”, precizează organismul.

Paşaportul biologic al unui sportiv face posibilă monitorizarea diferiţilor parametri sanguini pe o perioadă lungă de timp şi ajută la identificarea potenţialelor încălcări ale regulilor antidoping.