Simona Halep este devastată de veste. Este prima dată când pățește așa ceva în toată cariera sa

Veștile proaste nu se mai termină pentru Simona Halep, fost numărul unu mondial, câștigătoare a două turnee de Grand Slam. Suspendată de nouă luni de zile, fără să aibă drept de joc, românca a mai promit încă o veste care o dărâmă și mai mult psihic.

Luni, la Montreal, a început turneul WTA 1000, Open-ul Canadei, pe care românca l-a cucerit în anul 2022, când competiția a fost găzduită de Toronto.

Pentru că nu are drept de joc, românca nu a putut fi acceptată pe tabloul principal de la Montreal și drept urmare, toate punctele câștigate anul trecut, dispar din clasamentul mondial, începând de luni, 14 august 2023.

Ziua de luni, 14 august 2023, când WTA va actualiza clasamentul după turneul de la Montreal, va marca o premieră nefastă pentru Simona Halep. Pentru prima dată de la intrarea în clasamentul WTA, Simona Halep rămâne fără zero puncte.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă ITIA nu tergiversa luni de zile, data audierii în procesul intentat de româncă împotriva deciziei de suspendare. La care se adaugă și tergiversarea pronunțării deciziei de către tribunalul sportiv de la Londra, care deși a audiat-o pe româncă la finalul lunii iunie, nici până azi nu a venit cu verdictul.

Iar ca tabloul dezastrului să fie complet, Simona Halep intră în criză de timp întrucât mai are la dispoziție doar 14 zile pentru a lămuri situația cu suspendarea, în caz contrar, ratează și US OPEN, ultimul Grand Slam al anului 2023.

În cazul în care verdictul ar fi unul negativ, Halep nu va mai avea cum să conteste în 14 zile la Tribunalul Sportiv de la Laussane și să și primească decizia până în 22 august 2023, data limită de confirmare a participării la US OPEN 2023.