Simona Halep a înregistrat luni seară, un eşec lamentabil în primul tur la US Open. Principală favorită pentru prima dată în carieră, din postura de lider mondial, românca nu a jucat nimic în meciul cu estonianca Kaia Kanepi.

Simona Halep este eliminată pentru al doilea an consecutiv în primul tur la US Open. Dacă în 2017 a pierdut dgreu în faţa rusoaicei Maria Sharapova, azi a jucat execrabil în partida cu Kaia Kanepi, locul 44 mondial.

Românca a pierdut primul set cu 2-6, după 38 de minute de joc. Din păcate liderul mondial nu şi-a revenit în joc nici în setul doi.

În setul doi, la scorul de 3-0 pentru estoniancă, Halep a obţinut primele două mingi de break. Kanepi a făcut dublă greşeală şi românca a bifat primul break în meci şi primul game din setul doi câştigat de Halep.

La 4-3, Halep a reuşit break la zero şi a egalat scorul la 4-4, revenind astfel în set şi în meci. Însă la acest scor, Halep a ratat două mingi de game pe propriul serviciu şi estonianca a făcut re-break preluând conducerea cu 5-4. Estoanianca a servit şi a câştigat cu 6-4 setul doi, producând o eliminare bombă în prima zi la US Open 2018.

Astfel că Simona Halep pleacă de la US Open încă din prima zi şi are acum încă două săptămâni de vacanţă.