Simona Halep a jucat execrabil, marți, în sferturi de finală la Wimbledon, în special pe propriul serviciu care a fost catastrofal. Românca și-a pierdut de cinci ori serviciul în primul set.

Simona Halep a ratat o mare șansă de a se califica pentru a doua oară în carieră în semifinale la Wimbledon după ce în 2014 a ajuns în această fază a competiției. Românca a cedat în două seturi, 5-7, 6-7(3-7), în fața nemțoaicei Angelique Kerber.

Simona Halep a pierdut primul set pe propriul serviciu după ce la scorul de 6-5 a făcut dublă greșeală. A fost un set nebun în care s-au produs nu mai puțin de 9 break-uri. Halep și-a pierdut de patru ori la rând serviciul, și tot de patru ori a reușit să facă re-break. Abia la scorul de 4-5 a reușit să își câștige pentru prima dată serviciul.

În debutul setului doi, Halep a ratat o minge  de break după care la 3-2 și-a pierdut serviciul. A făcut re-break și din nou și-a pierdut serviciul. A reușit egalarea la 5-5, și apoi la 6-6, iar în tie-break a început cu mini-break după care a cedat cu 3-7.

Calificarea în sferturi de finală la Wimbledon îi asigură lui Halep un cec în valoare de 250,000 de lire și 430 de puncte WTA.