Simona Halep a încasat vineri, prima sa înfrângere din 2021. Rusoaica Alexandrova a măturat efectiv cu românca pe terenul de tenis.

Simona Halep a fost de nerecunoscut în partida cu rusoaica, din sferturile de finală ale tunruelui Gippsland Trophy unde era principală favorită.

A început meciul cu break şi apoi şi-a făcut la zero serviciul, după care, românca nu a mai jucat efectiv nimic. LA 2-5, Halep, văzând că este condusă categoric, „s-a” dat acceidentată şi achemat fizioterapeutul. Nici acesta nu a ajutat-o şi Halep a pierdut setul cu 2-6. Abia în setul doi, la scorul de 3-0 pentru adversară, Halep a reuşit să câştige un game. A fost şi ultimul, întrucât Ekaterina Alexandrova s-a impus cu 6-1 după doar o oră de joc.

Este o înfrângere usturătoare care vine fix cu trei zile înainte de debutul Australian Open 2021.

A fost a treia oară când Halep a jucat cu rusoaica. Simona a câștigat în șaisprezecimile de la Cincinnati, scor 3-6, 7-5, 6-4. Rusoaica se răzbuna o lună mai târziu, la Beijing, scor 6-2, 6-3.

După eşecul de la simplu, Halep s-a retras şi din proba de dublu feminin unde făcea pereche cu australianca Daria Gavrilova. Astfel că perechea formată din Mihaela Buzărnescu și Alize Cornet s-au calificat direct în semifinale unde vor juca cu Krejcikova și Siniakova.