Simona Halep a fost eliminată sâmbătă, în semifinale la Stuttgart, de daneza Caroline Wozniacki. Românca a făcut colecție de mingi de break ratate, în timp ce daneza le-a fructificat pe toate.

Simona Halep a pierdut frumos semifinala de la Stuttgart. Românca s-a luptat cu toate forțele pentru a câștiga însă n-a fost ziua lui Halep.

Simona Halep a reușit o partidă spectaculoasă, cu puncte incredibile, însă inconstanța și oboseala din setul decisiv și-au spus cuvântul. Daneza a prins o formă de zile mari, reușind să returneze incredibil, din toate pozițiile, mingi imposibile.

În timp ce daneza a fructificat în primul set prima minge de break, românca a contabilizat cinci mingi de break ratate, plus alte cinci în setul trei.

Simona Halep a debutat în forță în semifinala cu Caroline Wozniacki, reușind să obțină trei mingi de meci pe primul serviciu al danezei. Însă românca le-a ratat pe toate, apoi am ai ratat altele două, și în cele din urmă a pierdut setul cu 5-7, după ce la scorul de 5-6, și-a pierdut serviciul.

În setul doi, Simona Halep a debutat cu break, a condus cu 3-0 și 4-2, a fost egalată la 4-4 și mai apoi condusă cu 5-4. Românca a reușit să revină în set, să egaleze la 5-5, scor la care Halep a făcut re-break, și apoi a câștigat setul doi pe propriul serviciu.

În setul decisiv, Halep a ratat trei mingi de break, în debut, apoi și-a pierdut serviciul la scorul de 1-2, și 4-1.

Ca mai apoi, la scorul de 1-5, Simona Halep i-a anulat danezei trei mingi de meci pe propriul serviciu și tot la acest scor, românca a ratat trei mingi de re-break. Abia cu cea de-a patra minge, Halep a reușit să facă re-break, și să prelungească partida. Românca a urmat la serviciu și după ce a ratat două mingi de 3-5, a pierdut partida la prima minge de re-break obținută de daneză.

Calificarea în semifinale la turneul de tenis de la Stuttgart, îi asigură lui Halep un cec în valoare 28.601 euro și 185 de puncte WTA.

A fost cea de-a patra partidă disputată de Halep cu daneza, iar scorul la victorii este egal, 2-2. Înfrângerea de azi este a patra din 2015, în contul Simonei Halep, care de luni va reveni pe locul doi mondial.