Simona Halep a ajuns ciuca bătăilor în circuitul internațional. Românca joacă atât de prost încât nu e în stare să se impună nici în fața unei jucătoare aflată abia pe locul 106 mondial. Eliminarea prematură din primul tur de la Wimbledon a româncei, o va costa enorm, atât pe plan financiar, cât și pe plan mental.

Simona Halep a dezamăgit crunt în primul tur la Wimbledon. Ajunsă pe tabloul principal din postura de a treia favorită la câștigarea turneului, românca a încasat o bătaie cruntă de la o jucătoare aflată abia pe locul 106 mondial.

Slovaca Jana Cepelova aflată abia pe locul 106 WTA, a învins-o marți seară pe Simona Halep, în primul tur la Wimbledon cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3.

Este a doua eliminare usturătoare, consecutivă într-un turneu de Grand Slam, după cea de la Roland Garros din turul doi.

Din cauza eliminării de azi, Simona Halep poate să ajungă până pe locul 6 mondial, întrucât în 2014 a ajuns până în semifinale la Wimbledon.

Halep pierde astfel 770 de puncte WTA. La care se vor adăuga și cele 280 de puncte cucerite la BRD Bucharest Open 2014. Și asta pentru că Simona Halep refuză să mai joace la turneul de la București ce începe pe 19 iulie la Arenele BNR.

Simona Halep va juca mâine și în primul tur la dublu feminin unde face pereche cu Elena Bogdan.