Simona Halep a pierdut în mod dramatic semifinala cu iberica Carla Suarez Navarro, la capătul unui meci extrem de dificil care a durat două ore și 29 de minute de joc.

Halep a început bine semifinala cu iberica, și-a adjudecat primul set cu 6-2, după care, totul s-a năruit și a devenit haotic.

Iberica a alergat-o în mod incredibil pe Simona Halep, pe tot terenul, a reușit să-i scoată mingi imposibile. Suarez a avut norocul de partea ei și a reușit să o bată pe româncă.

Simona Halep a demolat-o pe Suarez în primul set al semifinalei de la Roma. După ce și-a pierdut serviciul la scorul de 1-0 și s-a văzut condusă cu 2-0, Simona Halep a reușit un joc fantastic, a dominat clar meciul și a reușit să câștige șase puncte consecutive. Și după 36 de minute de joc, Halep și-a adjudecat primul set cu 6-2.

Halep a pierdut în mod inexplicabil setul doi cu 3-6, deși a debutat cu break. Românca a greșit foarte mult în joc, a fost nervoasă, a distrus o rachetă și a reușit să-și câștige o singură dată serviciul în setul doi, la scorul de 5-2.

Setul trei a fost de-a dreptul dramatic, niciuna din cele două jucătoare nu au fost în stare să-și facă serviciul până la scorul de 4-4. Atât Halep cât și Navarro, au câștigat primele patru game-uri, prin break. La 4-4, halep și-a făcut pentru prima și ultima dată în set, serviciul, apoi iberica a făcut 5-5 pe propriul serviciu, scor la care a reușit al cincilea break din set. A urmat la serviciu, și după ce Halep i-a anulat două mingi de meci și a ratat o minge de re-break prin care împingea partida în tie break, Suarez a fructificat a treia minge de meci.

Astfel că după două ore și 29 de minute de meci extrem de dificil și spectaculos, Simona Halep a fost învinsă în trei seturi de iberică, 6-2, 3-6, 5-7.

Dacă Sharapova se va califica azi în finală, Simona Halep va pierde de luni, locul doi mondial.