Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Australian Open. Românca s-a jucat cu şansele şi a pierdut meciul pe mâna sa. Garbine Muguruza va juca finala cu Sofia Kenin.

Simona Halep a pierdut primul set în tie-break, după ce la scorul de 6-5 a ratat două mingi de meci, iar în tie-break alte două mingi.

Pierderea dramatică a primului set şi-a pus amprenta pe jocul lui Halep în setul doi unde serviciul a fost punctul ei slab. În timp ce Muguruza a speculat la maxim greşelile româncei.

După ce a pierdut dramatic primul set, Simona Halep era cât pe ce să îşi piardă serviciul în debutul setului doi. A reuşit să îşi facă serviciul şi mai apoi, la scorul de 1-1, a izbutit break şi a preluat conducerea cu 2-1 iar mai apoi şi-a pierdut serviciul. După care, românca a reuşit re-break cu a patra minge, întrucât primele trei şanse au fost anulate Muguruza cu trei aşi. A condus apoi cu 4-3 şi 5-4, scor la care a servit pentru set, dar din nou şi-a pierdut serviciul. Şi din păcate, Halep şi-a pierdut serviciul şi la 6-5 pentru iberică şi a fost eliminată de Muguruza.

Halep ratează astfel calificarea în a doua finală la Australian Open.