Simona Halep a fost eliminată joi seară, în mod incredibil, în turul doi la US Open, de americanca Taylor Townsend, venită din calificări şi aflată abia pe locul 116 mondial.

Simona Halep a fost bătută de o jucătoare no name, care a făcut ce a vrut pe teren, cu câştigătoarea de la Wimbledon. După ce a câştigat relativ lejer primul set cu 6-2, Halep a căzut brusc în setul doi pe care l-a cedat cu 3-6.

În setul decisiv, la 1-1, Halep şi-a pierdut serviciul la zero apoi a ratat trei mingi de re-break. La scorul de 5-4 pentru americancă, Halep a reuşit să facă re-break, anulându-i acesteia două mingi de meci.

S-a ajuns apoi în tie-break unde Halep a pierdut cu 4-7 şi astfel este eliminată încă din turul al doilea. Românca a dovedit că nu este deloc într-o formă prea bună de joc. A greşit enorm, nu a reuşit să se concentreze la meci şi pleacă acasă din postura de favorită numărul patru.

Tot azi, Ana Bogdan a fost eliminată în turul doi de către Petra Maric din Croaţia.

Singura care a mai rămas pe tabloul de simplu feminin de la US Open, este Sorana Cîrstea care va juca în turul trei cu Taylor Townsend. Sorana poate astfel să o răzbune pe Simona Halep.