Simona Halep doboară record după record prin participarea la Australian Open 2020. Românca este la un pas distanţă de o nouă performanţă. Să devină a treia jucătoare în activitate care câştigă un Grand Slam pe toate suprafeţele. Acest lucru a fost reuşit de Serena Williams şi Maria Sharapova.

A zecea participare pe tabloul principal de la Australian Open pare să fie cea mai importantă din cariera Simonei Halep.

Românca poate atinge o nouă bornă senzațională dacă se impune în finala de sâmbătă de la Melbourne.

Halep ar fi doar a treia jucătoare aflată în activitate care câștigă cel puțin un turneu de Mare Șlem pe fiecare suprafață.

Celelalte două sunt americana Serena Williams și rusoaica Maria Sharapova.

Mâine dimineaţă, Halep dă piept cu Muguruza, iar dacă o învinge, se califică în a doua finală de la Australian Open. Prima fiind în 2018, când a peirdut dramatic cu daneza Caroline Wozniacki.

Graţie calificării în semifinale la Australian Open, Simona Halep a devenit cea mai longevivă jucătoare din lume, în Top 10 mondial. De şase ani, fără pauză, Halep se menţine în Top 10 mondial.

Graţie milionului de dolari asigurat pentru accederea în semifinale, Halep urcă pe locul patru în lume într-un top all timpe al celor mai mari câştiguri din tenisul feminin.

FINALELE DE GRAND SLAM JUCATE DE HALEP
Turneu                              Adversară                   Scor
Roland Garros 2014 Maria Sharapova 4–6, 7–6(7–5), 4–6
Roland Garros 2017 Jeļena Ostapenko 6–4, 4–6, 3–6
Australian Open 2018 Caroline Wozniacki 6–7(2–7), 6–3, 4–6
Roland Garros 2018 Sloane Stephens 3–6, 6–4, 6–1
Wimbledon 2019 Serena Williams 6–2, 6–2