Simona Halep a învins-o sâmbătă dimineață pe Anastasia Pavlyuchenkova, în două seturi, în sferturi la Cincinnati și s-a calificat în semifinalele turneului WTA Premier 5, competiție dotată cu premii în valoare totală de 2,701,240 dolari.

Simona Halep e în semifinalele turneului de tenis de la Cincinnati. Românca a spulberat-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, în două seturi, scor 7-6(7-3), 6-3, după o oră și 41 de minute de joc.

După un prim set încheiat la tie-break, Halep a apăsat pedala de accelerație în setul secund pe care l-a avut la discreția sa.

A debutat cu break în setul doi, a condus cu 3-0, și-a pierdut de trei ori la rând serviciul, dar de fiecare dată a făcut re-break și mai apoi la 5-3 a ratat pe propriul serviciu, trei mingi de meci.

Și după ce i-a anulat rusoaicei o minge de re-break, Halep a reușit să închidă partida cu 6-3 și să se califice în semifinale unde va juca cu Jelena Jankovic.

Halep a jucat pentru a cincea oară cu Anastasia Pavlyuchenkova, bifând astfel cinci victorii consecutive în fața rusoaicei.

Calificarea în semifinale la Cincinnati îi asigură româncei un cec în valoare de 120.500 de dolari și 350 de puncte WTA.

Dacă o învinge pe Jankovic și se califică în finală, Halep devine de luni, din nou, a doua jucătoare a lumii.