Simona Halep s-a calificat miercuri seară, în premieră în carieră, în optimile de finală ale probei de simplu feminin de la turneul de tenis din Toronto. Competiție din categoria Premier 5, ce are premii totale în valoare de 2,513,000 dolari.

Simona Halep a revenit cu victorie pe hardul canadian, după o pauză de două luni timp în care a contabilizat tre înfrângeri consecutive. Una în sferturi la Birmingham, alta extrem de usturătoare în primul tur la Wimbledon. A treia înfrângere a venit ieri în proba de dublu feminin unde a făcut pereche cu Daria Gavrilova.

Simona Halep, locul trei mondial și posesoare a unui wild card, s-a calificat miercuri seară în optimi la Toronto, după ce s-a impus în fața sârboaicei Jelena Jankovic, în două seturi, scor 6-3, 6-4.

Simona Halep a câștigat primul set al partidei cu sârboaica, cu scorul de 6-3, după 40 de minute de job bun, agresiv și constant.

Românca putea încheia mai repede primul set dacă nu irosea două șanse de break la 3-0, și alte două mingi de set pe serviciul adversarei la 5-2.

Simona Halep a debutat cu break în setul doi, iar la 2-1, era cât pe ce să-și piardă serviciul. Însă, românca a reușit să anuleze sârboaicei două mingi de re-break, după care a făcut 3-1.

La scorul de 4-3, Simona Halep a fost nevoită să-i anuleze sârboaicei o nouă minge de re-break. Halep s-a redresat la timp și și-a făcut serviciul. Sârboaica a replicat cu un game la zero pe prorpiul serviciu, după care Halep a închis partida cu 6-4.

Românca a reușit să o învingă pe Jelena Jankovic după o oră și 21 de minute de joc.

În optimi de finală, Halep va juca cu învingătoarea din partida disputată de Angelique Kerber și Monica Puig.

Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 25.380 de dolari și 105 puncte WTA pentru calificarea în optimi de finală la Toronto.