Simona Halep a câştigat duminică, pentru a doua oară în carieră, turneul de tenis Rogers Cup de la Montreal, după ce a învins-o în finală, în trei seturi, pe americanca Sloane Stephens.

Simona Halep este din nou Regină la Montreal. Românca a câştigat în tie-break, primul set al finalei, după o oră şi 10 minute de joc, la capătul unei bătălii strânse. Halep a revenit în tie-break de la 1-5 şi s-a impus cu 8-6, după ce i-a anulat americancei 4 mingi de set.

În setul doi, Halep a redus turaţia motoarelor, a făcut un joc mai slab şi Sloane Stephens s-a impus cu 6-3.

În decisiv, Halep a debutat cu break, a condus cu 2-0, a fost egalată de americancă. Iar la 2-2, Simona Halep a reuşit re-break de la 0-40. Iar la 4-2, Halep a făcut din nou break şi a servit la 5-2 pentru câştigarea trofeului. A ratat o minge de meci, americanca a făcut apoi re-break. Halep a ratat apoi alte două mingi de meci, de astă dată pe serviciul americancei care s-a apropiat la doar un game distantă de româncă. Însă Simona Halep a făcut un game de serviciu excelent şi a câştigat titlul la Montreal cu un as care a lăsat-o spectator pe Sloane Stephens.

Simona Halep va primi 519,480 dolari şi 900 puncte WTA pentru câştigarea turneului Rogers Cup. Este cel de-al 18-lea trofeu WTA din carieră pentru româncă şi al treilea turneu câştigat în 2018 după Schenzhen şi Roland Garros.

În 2015, Halep s-a retras în finala turneului jucată cu Belinda BENCIC, în setul trei, la scorul de 3-0 pentru elveţiancă. În 2016, halep a câştigat turneul după ce a învins-o în finală pe Madison KEYS, 7-6(7-2), 6-3. Iar în 2017, Halep a fost eliminată în semifinale de Elina Svitolina.