Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, a făcut ce a vrut în meciul cu elvețianca Shelby Rogers, venită din calificări. Românca i-a tras o bătaie zdravănă și s-a calificat fără probleme în optimi de finală.

Dacă în urmă cu un an de zile încasa în turul trei la US Open, una dintre cele mai urâte înfrângeri din carieră, de la croata Mirjana Lucic-Baroni, venită din calificări, de astă dată, Halep a jucat magnific.

Românca a câștigat partida în două seturi, scor 6-2, 6-3, după doar o oră și șase minute de joc. A fost un fel de antrenament oficial cu public. Halep putea închide mai rapid partida dacă nu se relaxa la 5-2, când și-a pierdut prima dată serviciul în meci.  A îndreptat rapid greșeala, închinzând partida pe serviciul elvețiencei.

Halep a părut foare bucuroasă, veselă și extrem e optimistă, declarând: sunt foarte mulțumită de cum am jucat. A fost prima dată când am jucat în arene în runda de seară. 

În optimi de finală, Simona Halep va juca cu învingătoarea partidei disputate de Sabine Lisicki și Barbora Zahlavova Strycova.

Pentru accederea în optimi de finală, Simona Halep are asigurat un cec în valoare de 213,575 de dolari și 240 puncte WTA.