Simona Halep încheie anul 2018 cu un titlu superb care confirmă încă odată valoarea jucătoarei din România. Federaţia Internaţională de Tenis a desemnat-o pe Halep, drept Campioană Mondială la Tenis feminin în 2018.

Simona Halep, locul I WTA de 58 de săptămâni, îşi trece în palmares pentru prima dată în carieră, titlul de Campioană Mondială la Tenis Feminin. La aflarea veştii, Halep a spus că se simte şi mai motivată să muncească mai mult în 2019.

“Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câştigând primul meu grand slam la Roland Garros şi terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat şi îmi oferă o motivaţie suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor”, a declarat Simona Halep.

ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ţine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam şi cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi Cupa Federaţiei.

Laureaţii îşi vor primi distincţiile la Cina Campionilor Mondiali, din 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.

Este a treia oară în istorie când un sportiv român primește această distincție din partea Federației Internaționale de Tenis.

Florin Mergea și Horia Tecău au fost numiți Campioni Mondiali la dublu juniori în 2002, iar Tecău a mai primit premiul în 2015, la dublu seniori, alături de Jean Julian Rojer.