La cinci luni de la eşecul usturător suferit în finala de la Roland Garros, Simona Halep a avut curajul să vorbească şi să spună ce a simţit imediat după pierderea finalei.

Simona Halep a prins curaj şi vorbeşte în premieră despre coşmarul Roland Garros, când a fost învinsă de Jelena Ostapenko, după un meci pe care l-a avut în mână.

Într-un interviu acordat site-ului wtatennis.com, Halep a mărturisit că a plâns imediat după ce i-a permis letonei să revină de la set şi 3-0, dar şi că finala pierdută i-a provocat o depresie: A fost foarte greu după Roland Garros. Am plâns după acel meci (n. red – finala pierdută cu Ostapenko) şi am spus că e imposibil. Nu puteam să cred că nu am putut câştiga acel meci conducând cu set şi 3-0. Am atins trofeul şi nu l-am putut lua. Am mers acasă şi am fost în depresie trei-patru zile.

Halep a vorbit apoi, despre cum a trecut peste momentul foarte greu: Apoi am revenit pe teren şi mi-am spus că am un ritm bun şi că simt bine mingea. Nu am jucat la turneul de la Birmingham din cauza unei accidentări, dar la Wimbledon lucrurile au mers bine. După Wimbledon, lucrurile s-au îmbunătăţit şi, în SUA, am fost aproape de cel mai bun tenis al meu.

În ultimul finala de la Roland Garros, în care pornea ca mare favorită, Simona a condus cu 6-4, 3-0, dar din acel moment lucrurile au luat o întorsătură dramatică. Ostapenko, aflată la prima finală de Mare Şlem a carierei, a revenit incredibil, a câştigat setul al doilea cu 6-4, iar în setul deisiv s-a impus cu 6-3 şi a scris istorie.

Luni, Halep joacă primul meci de la Turneul Campioanelor, contra lui Caroline Garcia, partida este transmisă în direct de la ora 14,30 de Digi Sport 2.