Simona Halep a dezvăluit într-un interviu pentru site-ul WTA că a fost la un pas de a se retrage din turneul de tenis de la Montreal, pe care l-a câştigat duminică pentru a doua oară în carieră.

Simona Halep a dezvăluit care a fost planul pe care l-a pus la punct cu antrenorul ei, Darren Cahill, când cei doi au început colaborarea, în 2015.

Pentru mine, cel mai important este să fiu proaspătă înainte de turnee. De accea am putut juca mai multe meciuri la turneul de la Montreal și să merg până la capăt. Când am început să lucrez cu Darren, i-am spus de la început că nu vreau să joc la multe turnee. Am spus că trebuie să face un program cât mai scurt. Nu îmi place să călătoresc mult și nu îmi place să joc la fiecare turneu! Mă obosește! Așa că am ales să joc la mai puține turnee și să evoluez cât mai bine la ele. Este un caz fericit și voi continua așa. Nu vreau să joc mult. Vreau să joc cât trebuie și să fiu la capacitate maximă la fiecare turneu„, a declarat Simona Halep pentru WTA Insider.

Halep a dezvăluit că după meciul cu din turul II de la Montreal, cu Anastasia Pavlyuchenkova, care a durat 3 ore, a vrut să renunțe la turneu.

„Sunt obosită, epuizată. Nu este ușor să câștigi un turne mare și să joci așa multe turnee într-o perioadă scurtă. A fost brutal. Dar sunt fericită că am câștigat. M-am simțit bine pe teren, ca la Roland Garros, pe zgură. Am crezut că voi renunța înainte de meciul cu Venus Williams. Am jucat 3 ore cu Pavlyuchenkova și am vorbit cu Darren și i-am spus «Nu mai pot! Nu mai pot ieși pe teren». După meci am dormit foarte puțin și când m-am trezit am zis «Bine, hai să încerc să joc». Când sunt obosită mă relaxez și nu ami aștept nimi de la mine, nu mă gândesc la ce se întâmplă. Poate de aceea joc mai bine când sunt epuizată. Și eu, și Darren am fost surprinși. Nu am jucat tenis timp de trei săptămâni, după Wimbledon. Am lucrat la sală în fiecare zi. Am rămas surprinsă și prin dorința pe care am arătat-o pe teren„, a mai spus Simona Halep.

Şi bine a făcut că nu a renunţat căci românca a cucerit pentru a doua oară turneul de la Montreal după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens.