Simona Halep este în picaj liber după finala pierdută la Cincinnati. Românca a bifat duminică, a patra înfrângere consecutivă. Numărul unu mondial a abandonat partida din primul tur de la Beijing, după ce pierduse primul set cu 1-6 în faţa unei jucătoare aflate pe locul 113 mondial.

Simona Halep s-a retras în primul tur la Beijing, după ce a pierdut primul set cu 1-6 în faţa lui Ons Jabeur, locul 113 WTA.

Românca a acuzat din nou dureri la spate, ca și în turul II de la Wuhan, având nevoie de intervenția medicului la jumătatea primului set. După meci, Simona Halep a declarat că: Tratamentul m-a ajutat la mușchii spatelui. Sâmbătă am început să simt o durere în oase. Sunt îngrijorată. Îmi pare rău că nu am terminat meciul. Nu știu exact ce e. Voi merge acasă, voi face investigații și vom vedea ce problemă e. 

În urmă cu o săptămână, Halep a pierdut în turul II la Wuhan, 0-6, 5-7 cu Dominika Cibulkova, locul 30 WTA.

Simona Halep urmează să joacel la turneul de la Moscova ce se va desfăşura în perioada 15 – 20 octombrie și să încheie anul la Turneul Campioanelor de la Singapore ce se va desfăşura în perioada 21-28 octombrie.