Simona Halep se răzbună pe antrenorul Victor Ioniță pentru eșecul din sferturi de finală de la Birmingham. Tenismena l-a concediat pe antrenor după doar șapte luni de colaborare.

Inevitabilul s-a produs. Eliminarea prematură de la Madrid, apoi și de la Roland Garros, culminând cu eșecul de vineri de la Birmingham, a făcut-o pe Simona Halep să renunțe la serviciile antrenorului Victor Ioniță.

Vineri, Simona Halep a fost eliminată în sferturi de finală la Birmingham, de franțuzoaica Kristinei Mladenovic. A fost picătura care a umplut paharul și care a făcut-o pe Halep să își sacrifice antrenorul pentru jocul foarte slab din ultimele luni.

Victor Ioniță începuse colaborarea cu Halep din noiembrie 2014, după ce românca îl concediase pe belgianul Wim Fissette care a antrenat-o pe româncă doar 10 luni.

În cele șapte luni de colaborare cu Victor Ioniță, Simona Halep a câștigat trei trofee: Shenzen, Dubai și Indian Wells. Însă a bifat eșecuri usturătoare la Australian Open, Roland Garros și Madrid.

Noul antrenor al Simonei Halep, care o va însoți la Wimbledon este tot un român, Daniel Dobre.

Simona Halep, locul 3 mondial, l-a pus pe liber pe Wim Fissette, după doar zece luni de colaborare cu antrenorul.

Victor Ioniță este cel de-al treilea antrenor pe care Simona Halep în concediază în ultimii doi ani de zile.

În 2013, Halep l-a concediat pe Adrian Marcu, cel care a ajutat-o să câștige șase trofee.