Simona Halep este foarte afectată de înfrângerea suferită în semifinala de la Australian Open. Românca a declarat că a deranjat-o căldura din timpl meciului şi că ar fi dorit să se tragă acoperişul pe arenă.

Simona Halep a pierdut în mod dramatic, partida cu Muguruza. Înfrângerea lasă urme adânci în sufletul româncei.

A fost foarte cald azi. M-a afectat la finalul primului set. Soarele a fost foarte puternic. Nu mi-a plăcut prea mult să joc în această vreme. Mi-ar fi plăcut să fie tras acoperișul, dar regulamentul e regulament. A fost mai dificil într-o asemenea căldură, fiindcă nu au fost zile consecutive cu temperaturi ridicate și nu mai eram obișnuită. Mă doare să pierd în felul ăsta, în mod clar. Mă doare, trebuie să o recunosc. Dar viața merge mai departe. Cred că aș fi putut să fiu mai curajoasă la punctele importante. Poate am fost prea defensivă și nu am putut să domin meciul. Ea a servit excelent în momentele importante. Nu am returnat foarte bine în acest meci. Am făcut un meci bun amândouă, dar în punctele importante ea a fost mai curajoasă”, a declarat Halep  la conferinţa de presă.

În meciul lui Halep cu Garbine Muguruza, pragul termic a ajuns la 4,9 suportabilitate, iar regulamentul scria că la 5 ar fi trebuit tras acoperișul peste Rod Laver Arena. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Cred că am avut multe șanse să câștig meciul, dar nu s-a întâmplat. Nu voi face o dramă din această înfrângere, fiindcă e semifinală de Grand Slam, dar e clar că doare. Garbine poate să rateze câteva mingi consecutive, după care să scoată lovituri incredibile. În momentele decisive, nu am avut mintea limpede ca să fac ceea ce trebuia să fac. Voi învăța din acest meci și, în mod sigur, data viitoare când voi avea minge de set, îmi voi asuma! Cred că Garbine poate câștiga turneul. Ea poate fi numărul 1 mondial, poate câștiga turnee importante, e o mare campioană” a spus Simona Halep.

De luni, Simona Halep revine pe locul doi mondial.