Simona Halep este făcută praf de prestigiosul cotidian francez L’Equipe, după eşecul usturător din finala de la Cincinnati, pierdută cu 1-6, 0-6 în faţa lui Gabrine Muguzuza.

Jurnaliştii fancezi o atacă ironic pe Simona Halep pe care o „suspectează” că nu vrea să devină numărul unu mondial.

Vom ajunge să credem că Halep nu vrea să devină numărul 1 mondial. După ce a ratat şansa în finala de la Roland-Garros şi în sferturile de la Wimbledon, românca a ratat şi titlul la Cincinnati. Bătută clar de Garbine Muguruza (6-1, 6-0 în 57 minute), Halep va trebui să aştepte încă puţin pentru a o detrona pe Karolina Pliskova. Asta în cazul în care spaniola nu va trece înaintea ei. […] Ce se poate spune despre meciul Simonei sau mai bine ce se poate spune despre non-meciul lui Halep? Românca, pierdută pe teren, şi-a multiplicat greşelie directe, iar spaniola s-a distrat, reuşind al doilea titlu al sezonului (n.r. – după Wimbledon). Muguruza nu a forţat şi nici nu a lovit prea tare. Are acum o săptămână pentru a se pregăti pentru ultimul Grand Slam al sezonului”, notează L’Equipe.

Simona Halep a ratat în acest an, patru şanse de a deveni în premieră numărul unu mondial. De fiecare dată când a fost la doar o victorie distanţă de această performanţă, Halep a clacat, nimic nu a mai jucat şi a încasat înfrângeri de-a dreptul extrem de bizare şi greu de înţeles. Să fie oare de ghinion, prostie sau frica de succes?!