Simona Halep scrie istorie la US Open 2015. La o zi după calificarea în premieră în sferturi la dublu mixt alături de Horia Tecău, românca s-a calificat azi și în sferturi la simplu feminin.

Simona Halep a reușit luni seară, o victorie fabuloasă în optimi, în fața nemțoaica Sabine Lisicki. A fost cel mai greu meci jucat de româncă până acum la US Open.

Simona Halep a pierdut în mod dramatic primul set, în tie-break, după ce a ratat o primă minge de set la 5-4, și alta în tie-break la scorul de 6-5.

Setul doi a fost cu adevărat spectaculos și plin de break-uri. Românca și-a pierdut de două ori la rând serviciul, a fost condusă cu 2-0, a egalat și a condus cu 5-3, scor la care a servit pentru set. Însă nemțoaica a reușit să egaleze scorul a 5-5. Însă Halep nu s-a lăsat și a reușit să câștige setul doi pe serviciul adversarei cu scorul de 7-5.

Câștigarea setului doi i-a dat aripi româncei care a defilat efectiv în setul trei, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-2.

În sferturi de finală, Simona Halep va juca cu bielorusa Victoria Azarenka, fostă numărul unu mondial.

Calificarea în sferturi îi asigură româncei un cec în valoare de 410,975 dolari și 430 de puncte WTA.

Azi a fost ziua calificărilor în sferturi de finală pentru români. Nu doar Halep a bifat victorii pe hardul american. Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat alături de partenerii lor, în sferturi de finală la dublu masculin și dacă trec de această rundă se întâlnesc în semifinale la fel ca la Wimbledon.