Simona Halep a făcut declaraţii savuroase la finalul partidei disputate la Australian Open cu estonianca Anett Kontaveit (24 de ani, 31 WTA). Românca s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-1, după 54 de minute de joc și s-a calificat în semifinalele Australian Open 2020.

Jim Courier, crainicul desemnat să ia prima reacție din partea Simonei Halep, a stârnit zâmbetele întregii audiențe după ce a întrebat-o pe româncă unde se grăbeşte, cu referire la faptul că a învins-o pe estonă în doiar 54 de minute.

„Te grăbești undeva?” a fost întrebarea crainicului arenei, iar întreaga arenă a izbucnit în râs, la fel ca şi Halep.

E o adevărată plăcere să joc aici, în Australia, mai ales că joc cel mai bun tenis al meu. Am fost concentrată, știam de la început ce trebuie să fac împotriva lui Anett. Îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne. Am lucrat mai mult în presezon la partea fizică. Am avut această perioadă departe de casă, am simtit că mă pot concentra pe ce am avut de făcut. Mă simt mult mai puternică decât în trecut”, a spus Halep.

Întrebară de Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei, românca a spus: Darren e foarte important. De când l-am cunoscut am lucrat mult la atitudine, sunt un om mai bun în primul rând, apoi o jucătoare mai bună. Îi mulțumesc mult pentru această performanță. Face ca totul să decurgă mai bine. Australia e a doua mea casă acum. Mă simt parte din această comunitate. Vreau să le mulțumesc tuturor.

Simona Halep va juca în semifinale cu Muguruza, joi la 6,30 dimineaţa, meciul fiind în direct pe Eurosport.