Simona Halep a revenit luni, în România, de la Singapore unde a participat la Turneul Campioanelor. Românca a declarat pe Aeroportul Henri Coandă, că merită să fie la finalul acestui an pe primul loc în clasamentul WTA.

Simona Halep a fost întrebată pe Aeroprotul Otopeni, de către jurnalişti, ce părere are despre declaraţia lui Federer care spune că românca merită respectată pentru faptul că e numărul unu mondial.

Am citit și eu, chiar îi mulțumesc pentru aceste cuvinte, îmi dau încredere. Cred că merit să fiu acolo (n.r. — locul 1 în clasamentul WTA), pentru că am fost destul de constantă anul acesta, iar în ultimii patru ani am fost în top 5, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine. M-a felicitat și Kuznețova și mai multe fete, dar nu vreau să dau nume. Simt că se bucură pentru mine și ăsta e cel mai important lucru. A fost un moment deosebit când am primit trofeul (n.r. — trofeul de lider mondial în clasamentul WTA la finalul sezonului 2017) pe care nu o să-l uit niciodată. Am trăit clipe frumoase, sper să nu fie numai acestea. Sper să am clipe și mai frumoase pe viitor„, a spus Halep.

Românca a menționat că Wozniacki a meritat să câștige Turneul Campioanelor de la Singapore: A fost un turneu greu, terenul a fost un pic moale și nu m-a avantajat. Wozniacki a jucat cel mai bine dintre toate și a meritat să câștige (n.r. — Turneul Campioanelor). Eu am început bine turneul, însă după aceea am întâlnit jucătoare care nu greșesc și a fost un pic mai greu.

Numărul 1 mondial susține că următorul obiectiv al său este câștigarea unui turneu de Grand Slam: Îmi doresc asta, acest obiectiv îl am în fiecare an. Îmi doresc să câștig un Grand Slam, însă va trebui să muncesc mai mult ca să mențin pe pozițiile de sus. La toate capitolele trebuie să mai progresez. O să lucrez în continuare și la serviciu ca să fiu și mai puternică. Urmează acum o perioadă de vacanță și de odihnă, pentru că a fost un an greu.