Simona Halep a cucerit sâmbătă, turneul de tenis de la Dubai, după o finală dramatică disputată contra Elenei Rybakina. Decizia româncei a picat cu un trăznet pentru fani şi organizatori.

După triumful de la Dubai, numărul doi mondial, recompensat cu aproximativ 700.000 de dolari de către organizatorii turneului din Emiratele Arabe Unite.

Simona Halep a decis să se retragă de la turneul Premier 5 care începe azi în Qatar. Românca era favorită numărul doi la turneul din Qatar, dotat cu premii totale de 3,240,445 dolari.

Halep avea bye în primul tur şi juca direct în runda a doua, având asigurate 60 puncte WTA şi 17.800 dolari.

Însă, în mod surprinzător, deşi turneul este de categorie Premier 5 şi are tablou de 64 de jucătoare, premiul pentru câştigătoare este mai mic decât cel de la Dubai.

Simona Halep şi-a motivat retragerea de la acest turneu, spunând că este obosită după meciurile cu Jabeur şi Sabalenka din Dubai.

Următorul turneu la care Simona Halep va participa este cel de la Indian Wells, SUA, care începe pe 11 martie 2020.

Prin neparticiparea la turneul din Qatar care are 900 de puncte pentru învingătoare, Halep pierde puncte importante care o ot ajuta să se apropie tot mai mult de liderul mondial, Barty care participă la turneul arab din postura de principală favorită.