Simona Halep a pierdut pentru a treia oară în carieră, finala de la Cincinnati. Românca a fost de nerecunoscut în finala peirdută în faţa olandezei Kiki Bertens.

Simona Halep a început cu break finala de la Cincinnati disputată cu olandeza Kiki Bertens. Numărul unu mondial în tenisul feminin a reuşit al doilea break la scorul de 4-2, astfel că la 5-2 românca a servit pentru adjudecarea primului set. A condus cu 30-0, a fost egalată la 30-30 şi olandeza a obţinut o primă minge de break. Însă românca i-a anulat-o, a trecut în avantaj şi s-a impus cu 6-2 după doar 30 de minute de joc solid şi agresiv din partea Simonei Halep.

Setul doi a fost unul de coşmar pentru Halep. După ce i-a anulat olandezei trei mingi de break la scorul de 1-0, Halep şi-a pierdut serviciul la 2-1, afost condusă cu 4-1, a reuşit egalarea la 4-4, scor la care a ratat o minge de 5-4. Din nou Halep a egalat scorul la 5-5, i-a anulat olandezei o minge de set şi s-a ajuns în tie-break unde românca a ratat o minge de meci şi mai apoi, Bertens a câştigat setul cu 8-6.

După un set pierdut dramatic, în tie break, a urmat al treilea set de coşmar. Românca a fost sleită de puteri şi nu a mai fost în stare să joace mare lucru, fiind învinsă cu 2-6. Astfel că Simona halep pare blestemată la Cincinnati, pierde a treia finală după cea din 2015, pierdută în faţa Serenei Williams şi în 2017 când a fost învinsă de Gabrine Muguruza.

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 262,364 dolari şi 585 de puncte WTA.

În urmă cu o săptămână, Simona Halep a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul de tenis de la Montreal după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens.