Simona Halep a învins-o luni dimineaţă, pe Elise Mertens, în două seturi, în optimi la Australian Open. Românca este pentru a patra oară în carieră, în sferturi de finală la primul Grand Slam al anului 2020. 

Simona Halep a reuşit primul break al partidei, în setul unu la scorul 1-1. După un game maraton care a durat 9 minute şi după ce a irosit trei mingi de meci, românca a făcut break şi a preluat conducerea cu 2-1 şi apoi cu 3-1 pe propriul serviciu, dar Halep s-a relaxat şi belgianca a reuşit re-break la 3-2.

La scorul de 3-3, Simona Halep a ratat două mingi de re-break şi Mertens a câştigat al treilea game consecutiv, preluând conducerea cu 4-3.

Cu ceva emoţii, Halep a reuşit egalarea scorului la 4-4, scor la care a izbutit un nou break care i-a permis să servească pentru câştigarea primului set. Şi după 50 de minute de joc, Simona Halep şi-a trecut în cont primul set al partidei cu belgianca, dar abia cu a patra minge.

Halep a început cu break setul doi, a condus cu 3-0 dar belgianca a reuşit să egaleze scorul la 4-4. La acest scor, Halep a izbutit re-break, cu a cincea minge, apoi a servit şi a închis setul doi cu 6-4.

Halep şi-a adjudecat victoria după o oră şi 37 de minute de joc, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci extrem de bun contra unei jucătoare foarte dificile.

525.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în sferturile de finală ale Australian Open 2020.