Simona Halep, aflată pe locul 1 modnial de 25 de săptămâni, face dezvăluiri într-un interviu acordat site-ului turneului patronat de Ion Țiriac. Românca a cucerit turneul de la Madrid în anul 2016 şi 2017.

Eliminată în sferturi de finală la turneul de tenis de la Stuttgart, unde era principală favoreită, Halep dă cărţile pe faţă şi spune ce anume îi reproşează antrenorul său.

Jucătoarele mici de statură pot fi mai rapide. Profit de avantajele și de calitățile mele. Sunt rapidă și am un ochi bun, astfel pot să returnez un serviciu puternic. În plus, m-am transformat într-o jucătoare mai agresivă și încerc să pun presiune. Lovitura mea preferată este backhand-ul în lung de linie. Darren este genial și am foarte mult respect pentru el. Uneori nu-mi pot controla stresul și poate că arat multă negativitate pe teren. Ceea ce urăște. M-a făcut să lucrez mult la atitudinea mea. În plus, m-a făcut să fiu agresivă în lovituri și mi-am îmbunătățit serviciul. Sunt foarte multe jucătoare cu lovituri foarte bune. Mi-ar plăcea să fiu ca Serena, a spus Simona Halep.

Românca este cuprinsă de mari emoţii atunci când merge să joace la turneul de tenis de la Madrid: Îmi place mult terenul central și condițiile de aici. Atmosfera este perfectă și mereu este o motivație să concurez aici. Este diferit față de altele. În plus, e bine că ai acoperișul pentru că dacă plouă nu trebuie să așteptăm să jucăm. Atmosfera din Caja Magica este foarte specială. Îmi place mult. Să câștig un trofeu aici mi-a provocat emoții puternice. Mereu vin aici cu aproximativ cinci zile înainte pentru a mă antrena. Trebuie să te adaptezi să controlezi mingea la această atitudine. Ion Țiriac este o persoană specială pentru mine. Am un mare respect pentru el. Sfaturile lui sunt foarte bune. Mereu îmi dă un sfat bun. Dorința de a câștiga trofeul care-i poartă numele este foarte mare.

Turneul de tenis de la Madrid se desfășoară în perioada 7 – 13 mai 2018, fiind unul dintre cele mai bine organizate turnee internaţionale.