Simona Halep a fost cenzurată miercuri, de Eurosport, la finalul meciului disputat de româncă în primul tur la Roland Garros, împotriva americancei Alison Riske.

Situaţie incredibilă la Roland Garros. Canalul Eurosport, care transmite turneul de tenis de la Paris, a cenzurat-o pe româncă la finalul partidei cu Alison Riske, locul 83 WTA.

În momentul în care Halep a încheiat partida şi se îndrepta către fileu pentru a da mâna cu americanca şi cu arbitrul de scaun, românca şi-a făcut semnul crucii, aşa cum procedează de fel la finalul fiecărui meci câştigat, Eurosport a tăiat brusc secvenţa şi a mutat cadrul pe antrenorul lui Halep, Darren Cahill.

Cu alte cuvinte, Eurosport nu a vrut să transmită momentul în care Simona Halep îşi făcea semnul crucii pe arena „Philippe Chatrier”.

Altă decizie ciudată a Eurosport a fost de a transmite meciul lui Halep, numărul unu mondial şi principală favorită la Roland Garros, în format SD, mult mai slab ca şi calitate a imaginii în timp ce partida lui Elina Svitolina cu Viktoria Kuzmova a fost transmis de Eurosport în format HD.

Cu toată cenzura şi sabotajul Eurosport, Simona Halep s-a calificat în turul doi unde va evolua împotriva americancei Taylor Townsend, locul 72 în ierarhia mondială.