Simona Halep a jucat magistral la Roma, în semifinala cu olandeza Kiki Bertens, reușind să se califice pentru prima dată în carieră în finala turneului din capitala Italiei.

Simona Halep defilează la turneul pe zgură de la Roma ce precede turneul de la Roland Garros.

Simona Halep a început cu break semifinala cu Kiki Bertens. Românca a condus apoi cu 2-0, însă olandeza a reușit să egaleze la 2-2, scor la care Halep a reușit re-break și a preluat din nou conducerea în set. La 3-2, Halep a fost cât pe ce să-și piardă din nou serviciul. A fost condusă cu 40-0, dar a reușit să revină în game, câștigând șase puncte consecutive și scorul a ajuns la 4-2 pentru româncă.

L scorul de 5-3, Halep a ratat cinci mingi de set pe serviciul olandezei. Dup și ă care, la 5-4, în loc să închidă setul, românca și-a pierdut serviciul și olandeza a egalat la 5-5. Românca a făcut apoi re-break, a urmat la serviciu și a închis setul unu cu 7-5 după 50 de minute de joc.

După un prim set extrem de disputat, Halep a defilat în setul secund. A debutat cu break și a închis setul și meciul tot pe serviciul olandezei, cu 6-1, după și 17 minute de joc.

În finală, Halep va juca cu câștigătoarea semifinalei disputate de Garbine Muguruza și Elina Svitolina.

Calificarea în finală îi sigură lui Halep un cec în valoare de 230,565 euro și 585 puncte WTA. Dacă va câștiga turneul, Simona Halep va primi un cec în valoare de 461,355 euro și 900 puncte WTA care de luni o vor readuce pe locul doi mondial, detronând-o astfel pe Serena Williams de pe poziția a doua în clasamentul WTA.