Simona Halep s-a calificat miercuri dimineaţă, pentru prima dată în carieră, în semifinalele Australian Open. Românca a spulberat-o pe cehoaica Karolina Pliskova.

A treia oară a fost cu noroc pentru Halep la Melbourne. Numărul unu mondial şi principală favorită la Antipozi, s-a impus extrem de rapid în sferturi în faţa lui Pliskova.

Simona Halep a început cu stângul primul set al sfertului de finală disputat cu cehoaica Karolina Pliskova. Românca a fost condusă cu scorul de 3-0, însă Halep a arătat de ce este numărul unu mondial. Simona a avut o revenire senzaţională, câştigând şase game-uri consecutive, lăsând-o fără replică pe Pliskova. Astfel că după doar 38 de minute de joc, Halep şi-a adjudecat primul set cu scorul de 6-3.

În setul doi Halep a jucat magnific şi s-a impus cu 6-2. Românca şi-a adjudecat astfel victoria în minim de seturi, scor 6-3, 6-2, după doar o oră şi 12 minute de joc.

În semifinale, Simona Halep va juca cu nemţoaica Angelique Kerber. Accederea în semifinale la Australian Open îi asigură româncei un cec în valoare de 880.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA.

O singură jucătoare o mai poate detrona acum pe Halep, Caroline Wozniacki, cu care românca se poate înlni în finală.