Simona Halep s-a calificat vineri seară, în semifinalele turneului de tenis de la Roma după ce a învins-o categoric, în două seturi, pe franţuzoaica Caroline Garcia.

Pentru al doilea an la rând, Simona Halep se califică în semifinalele turnului de la Roma. Numărul unu mondial s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-3, în faţa lui Caroline Garcia.

Simona Halep a început cu break sfertul de finală cu Caroline Garcia, dare imediat românca şi-a pierdut serviciul. A urmat apoi un game maraton pe serviciul franţuzoaicei, unde Halep a ratat şase mingi de break. Abia cu cea de-a 7-a minge, românca a făcut re-break şi a revenit la conducere în setul inaugural. Însă nu pentru mult timp, căci Garcia şi-a luat break-ul înapoi. Şi din nou Halep a făcut re-break, de astă dată la zero. Apoi, Simona şi-a făcut în premieră serviciul şi după 35 de minute de joc şi-a adjudecat primul set cu 6-2.

În debutul setului doi, Halep a ratat două mingi de break dar şi-a reparat greşeala la 1-1 când a reuşit break-ul care a adus-o la conducere în setul doi. La 5-2, Halep a servit pentru meci, însă şi-a pierdut serviciul. Dar Halep a arătat de ce numărul unu mondial. Românca s-a impus pe serviciul franţuzoaicei la prima minge de meci, cu un punct superb în lung de linie care a lăsat-o spectator pe Garcia.

Pentru accederea în semifinale, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 126,590 euro şi 350 de puncte WTA, care o ajută să rămână pe primul loc întrucât Caroline Wosniaki a fost eliminată în sferturi de estonianca Anett Kontaveit.

În semifinale, Simona Halep se va duela cu rivlala sa veşnică, rusoaica Maria Sharapova.