Simona Halep a învins-o miercuri seară pe Garbine Muguruza și s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile de finală la turneul WTA Premier de la Stuttgart.

Simona Halep a debutat cu o victorie în sezonul de zgură din 2015. Românca, favorită doi la Stuttgart, a reușit să-și ia revanșa în fața ibericei Garbine Muguruza.

Românca s-a impus în  turul doi al turneului, în trei seturi, scor 3-6, 6-1, 6-3, după o oră și 19 de minute de joc cu iberica.

Halep nu a început deloc bine partida cu iberica, întrucât și-a pierdut serviciul, a fost condusă cu 2-0 și 2-1, iar la 3-2, Halep a ratat o primă minge de re-break.

După care la 4-3, din nou românca a scăpat printre degete mingea de re-break. Halep a urmat la serviciu și Muguruza a închis setul cu 6-3.

Setul doi a fost total diferit de primul, întrucât Halep l-a dominat autoritar și l-a câștigat cu 6-1.

În setul trei, Simona Halep a servit prima și din nou și-a pierdut serviciul. După ce a fost condusă cu 2-0, Halep a revenit în set și s-a impus cu 6-3.

Halep își ia astfel revanșa în fața lui Muguruza, după primele două partide pierdute în fața ibericei.

Calificarea în premieră în sferturi de finală la Stuttgart, îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 15.375 de euro și 100 de puncte WTA.

În sferturi de finală, Halep va juca cu învingătoarea partidei disputate de Sara Errani și Zarina Diyas.

Halep se poate întâlni în finala de la Stuttgart cu rusoaica Maria Sharapova. Dacă Halep câștigă turneul iar Sharapova pierde, românca urcă de luni, pe locul doi mondial.