Simona Halep a reuşit sâmbătă seară, o victorie importantă în turul trei la Roland Garros. Românca s-a calificat în optimi de finală după victoria în fața nemțoaicei Andrea Petkovic.

Primul set a fost extrem de strâns şi cu re-breakuri pe final, însă Halep a reuşit să fructifice ce-a de treia minge de set şi să se impună cu 7-5. După care, setul doi a fost la discreţia numărului unu mondial. Halep reuşind să se impună cu 6-0 în setul doi şi se califice în optimi unde va juca cu Elise Mertens.

Accederea în optimi de finală îi asigură lui Halep 222,000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Tot azi, Irina Begu a fost eliminată atât la simplu cât şi la dublu. La simplu feminin, Begu a fost învinsă în două seturi de Caroline Garcia, scor 6-1, 6-3. Iar la dublu, unde făcea pereche cu  Qiang Wang, Begu nu a făcut un meci strălucit. Perechea româno-chineză a pierdut partida cu 3-6, 5-7, în faţa perechii Andreja Klepac/Maria Jose Martinez.

În schimb, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în optimi de finală la dublu feminin, după ce au trecut în turul doi, în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-3, de perechea formată din Bethanie Mattek-Sands şi Latisha Chan.