Simona Halep a reuşit o calificare dramatică în turul trei la Cincinnati, după o partidă extrem de grea cu Ajla Tomljanovic. Meciul a început miercuri seară şi s-a terminat joi seară, fiind întrerupt din cauza ploii.

Simona Halep a pierdut primul set al partidei cu Ajla Tomljanovic, după 47 de minute de joc, cu scorul de 6-4. În  primul game al partidei, Halep a irosit două mingi de break, apoi la 3-1 a mai irosit alte 3 ocazi de a face break. Toate astea au cosat-o setul pe româncă.

Simona a debutat cu break în setul doi, însă mai apoi, românca şi-a pierdut serviciul după ce a făcut 4 duble greşeli în game şi a ratat trei mingi de game. Halep a fcăut mai apoi re-break la 2-2 iar la 5-3, românca a reuşit din nou break, după ce australianca a făcut dublă greşeală la 15-40.

Halep a început cu stângul setul trei, fiind condusă cu 3-0, însă în stil de mare campioană, românca a câştigat şase game-uri consecutive şi s-a impus cu 6-3. Partida a fost întreruptă miercuri seară în setul trei la scorul de 4-3, 30-15, pentru Halep iar la reluare, românca a făcut break şi apoi s-a impus pe propriul serviciu.

În turul trei, românca va juca cu australianca Ashleigh Barty.