Simona Halep s-a calificat joi seară, cu mare dificultate, în sfertui de finală la turneului WTA de la Washington, după ce a câştigat dramatic meciul cu Mariana Duque Marino.

O oră şi 40 de minute s-a chinuit Simona Halep cu columbianca aflată pe locul 112 mondial. Românca a pierdut primul set cu 6-3, după care Halep a început să joace mai bine în setul doi unde a condus cu 5-1. La acest scor Halep a servit pentru set dar şi-a pierdut serviciul şi columbianca a câştigat apioi trei game-uri consecutive. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6-4, pe serviciul columbiencei.

În setul trei, Halep a condus cu 2-0, scor la care a ratat două mingi de 3-0 pe propriul serviciu. Columbianca a egalat apoi la 2-2, şi de aici, Halep a defilat şi s-a impus cu 6-2.

Jocul lui Halep a fost foarte fluctuant şi plin de greşeli neforţate. Căldura foarte mare a afectat foarte mult jocul româncei.

În sferturi de finală la turneul de la Washington, Halep va juca cu rusoaica Ekaterina Makarova.

În optimi de finală, Monica Niculescu joacă cu Patricia Ţig, astfel că încă o româncă se va califica în sferturi la Washington.