Simona Halep a reuşit marţi dimineaţă, o victorie dramatică în optimi de finală cu australianca Samantha Stosur. Românca a fost la un pas de o înfrângere usturătoare dar în mod miraculos, Halep a renăscut din propria cenuşă şi a câştigat meciul după două ore şi 10 minute de joc.

Simona Halep a început bine partida, a condus în primul set cu 4-2, scor de la care australianca a întors soarta meciului.

Samantha Stosur a vrăjit-o pe Halep cu jocul ei şi şi-a adjudecat primul set cu 6-4. Australianca a început în forţă setul doi unde la 2-1 a făcut break şi a preluat conducerea cu 3-1. Halep a reuşit să facă re-break, dar mai apoi, în locă să egaleze scorul la 3-3, şi-a pierdut din nou serviciul.

La 5-3, în mod miraculos, Halep a reuşit să facă re-break şi să rămână în set şi în meci. Românca a urmat la serviciu şi după ce a ratat o minge de 5-5 şi i-a anulat australiencei o minge de meci, Halep a reuşit în cele din urmă să-şi facă serviciul şi să rămână în meci.

La 5-5 Simona Halep a reuşit să facă un nou break care a adus-o în postura de a servi pentru adjudecarea setului. Cu ultimele puteri, Simona Halep a izbutit să căştige setul doi cu 7-5 şi să împingă soarta meciului în setul decisiv.

Câştigarea setului doi i-a dat aripi româncei care a început cu break setul trei. A urmat la serviciu şi s-a desprins la 2-0 şi mai apoi la 3-1 a făcut al doilea break şi Halep şi-a luat avânt la 4-1. A făcut apoi 5-1 pe propriul serviciu şi la 5-2, Halep a servit pentru meci. Românca şi-a făcut fără emoţii serviciul şi s-a calificat în sferturi de finală unde va juca cu Johanna Konta.

Simona Halep îşi egalează astfel rezultatul din 2016 când a ajuns în sferturi de finală. Cel mai bun rezultat obţinut de Halep la Miami a fost în 2015, semifinale, unde a pierdut în faţa lui Serena Williams.