Simona Halep a făcut sâmbătă dimineaţă, meciul anului. Românca s-a calificat în mod dramatic în semifinale la Cincinnati, după ce a învins-o la capătul unui meci spectaculos, pe britannica Johanna Konta. 

Simona Halep a făcut un meci fabulos în sferturi la Cincinnati. Românca a jucat ca o adevărată campioană însă finalul a fost de infarct, nerecomandat cardiacilor.

Românca a condus în primul set cu 5-2, dar britanica a dat semne de revenire şi Halep s-a impus cu noroc cu 6-4.

În setul doi, Halep a servit la 5-3 pentru calificarea în semifinale. În mod incredibil românca a ratat două mingi de meci pe propriul serviciu şi alte trei pe serviciul britanicei la scorul de 6-5. Astel că s-a ajuns la tie-break. În ciuda ratării celor cinci mingi de meci, Halep nu şi-a pierdut concentrarea şi a jucat nesperat de bine, umilind-o pe Konta în tie-break unde românca s-a impus cu 7-1.

În semifinale, Simona Halep va juca cu americanca Sloane Stephens pe care a învins-o în urmă cu două săptămâni la Washington.

„Amândouă am jucat foarte bine şi am fost foarte aproape de linia de sosire în setul al doilea, mă bucur că am jucat în faţa voastră. Am fost înaceeaşi situaţie în urmă cu câteva săptămâni şi am decis să fiu agresivă, şi să joc fiecare minge„, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

Calificarea în semifinale la Cincinnati îi asigură româncei un cec în valoare de 128,330  dolari şi 350 puncte WTA.

Graţie acestei victorii fabuloase, românca revine pe primul loc al WTA Race to Singapore, unde se califică primele opt jucătoare ale anului. Dacă astă seară se califică în finală, iar Karolina Pliskova se opreşte în semifinale, de luni, Simona Halep devine pentru prima dată în istorie, numărul unu mondial în tenisul feminin.