Simona Halep s-a calificat marți seară, în optimi de finală la turneul WTA 250 de la Bad Homburg, după ce a reușit să revină miraculos în setul doi, când era condusă cu 0-3 și pierduse și primul set.

Simona Halep, cap de serie numărul patru la Bad Homburg, a pierdut primul set al partidei cu Katerina Siniakova, locul 63 mondial. Românca a pierdut primul set cu 4-6,  apoi a fost condusă cu 3-0 în setul doi. De la acest scor, Halep a câștigat șase game-uri consecutive și și-a adjudecat setul doi cu 6-3.

La pauză, adversara a primit îngrijiri medicale. Halep a condus în setul trei cu 2-0, 3-0, 4-2, dar Katerina Siniakova a reușit re-break, apoi Halep a făcut iar break, a servit pentru meci și din nou și-a pierdut serviciul. La 5-4, pe serviciul adversarei Halep a obținut două mingi de meci. Prima a fost anulată de Katerina Siniakova cu o lovitură în lung de linie, ca la manual. Apoi a venit rândul româncei să trimită mingea fix pe tușă și apoi, adversara a returnat lung și Halep merge în optimi cu 6-4 în decisiv.

În optimi de finală, Halep va juca cu Tamara Zidansek, locul 74 mondial.

Tot azi, în primul tur la dublu, Raluca Olaru alături de partenera sa Nadiia Kichenok, s-au impus în fața perechii formate din  Katie Swan și Sloane Stephens, scor 7-5, 6-3.