Simona Halep a reuşit joi seară, o calificare dramatică în optimi de finală la turneul de la Montreal, competiţie pe care a câştigat-o în 2016. Românca a câştigat partida cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova după mai bine de trei ore de joc.

Simona Halep a avut parte de un meci criminal de greu, în turul doi la Montreal. Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova a fost într-o formă de zile mari şi a jucat fantastic, punându-i serioase probleme numărului unu mondial.

Simona Halep a câştigat primul set al partidei cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, în tie-break scor 7-6(11-9), după o oră 16 minute de joc. Partida a început miercuri dar din cauza ploii s-a oprit la scorul de 4-3 pentru rusoaică. Halep a câştigat primul set abia cu cea de-a patra minge, pe serviciul adversarei după ce Pavlyuchenkova a returnat pe culoarul de dublu.

Setul doi a fost cedat la limită de halep, cu 4-6 şi astfel s-a ajuns în cecisiv unde românca şi-a peirdut serviciul încă la debut, fiind condusă cu 2-0 şi 4-2. Dar, stofa de campioană, de lider mondial şi-a spus cuvântul. Românca a întors soarta partidei, reuşind egalarea înd ecisiv la 4-4 şi maia poi s-a impus cu 7-5, după trei ore şi 7 minute de joc.

A fost a opta partidă dintre Halep şi Pavlyuchenkova şi de fiecare dată s-a impus românca.

În turul trei, Halep va juca cu Venus Williams, cea care a eliminat-o în turul doi pe Sorana Cîrstea.

Pentru accederea în optimi la Montreal, Halep şi-a asigurat 105 puncte WTA şi un cec în valoare de 29,010 dolari.