Simona Halep s-a calificat joi dimineaţă, pentru prima dată în carieră, în finala turneului Australian Open. Românca a făcut um meci fabulos cu Angelique Kerber, reuşind să câştige cu cea de-a patra minge de meci la capătul unui final dramatic de semifinală.

Simona Halep a început fantastic semifinala cu Kerber. Românca a câştigat cinci game-uri şi a avut şansa să câştige setul cu 6-0. Însă la scroul de 5-0 Halep şi-a pierdut serviciul şi nemţoaica a avut o revenire câştigând trei game-uri consecutive. Însă Simona a reuşit să închidă setul cu 6-3 pe serviciul lui Kerber după doar 25 de minute de joc.

După un set aproape perfect, Halep a jucat inconstant în setul secund unde deşi a condus cu 31- şi apoi a ratat o minge de 4-1 pe propriul serviciu şi două mingi de break la 4-2, a pierdut în mod inexplicabile setul cu 4-6 după 46 de minute de joc.

A readus-o în meci pe Kerber pe propriile sale greşeli întrucât a jucat foarte slab câteva puncte importante care au schimbat soarta setului doi, împingând meciul în setul decisiv.

În setul trei, Halep şi-a pierdut serviciul în  decisiv, a făcut apoi re-break, a făcut din nou break la 4-3, a servit pentru meci dar şi-a pierdut serviciul. Iar la 5-4 a ratat două mingi de meci pe serviciul lui Kerber. Ca mai apoi nemţoaica să facă break şi să ajungă să servească pentru calificarea în finala Australian Open. La 6-5, Halep i-a anulat nemţoaicei două mingi de meci şi a reuşit egalarea la 6-6. Şi scenariul din emciul cu Lauren Davis începea să prindă din ce în ce mai mult contur. În cele din urmă, la 8-7, Halep a reuşit să câştige meciul cu cea de-a patra minge de meci.

Astfel că după două ore şi 20 de minute de joc, Halep s-a impus cu 6-3, 4-6, 9-7 şi va juca în premieră finala de la Australian Open unde o va întâlni pe Caroline Wozniacki.