Simona Halep s-a calificat vineri noapte, în turul trei la turneul de la Indian Wells, după un meci dificil cu cehoaica Barbora Strycova.

Simona Halep, favorită numărul doi la turneul de la Indian Wells, pe care l-a câştigat în 2015, şi-a adjudecat lejer primul set cu 6-2, însă a avut de furcă cu cehoaica în setul doi.

Deşi Halep a început cu dreptul setul secund, reuşind să facă break la 1-0, Barbora Strycova a reuşit să facă re-break şi să joace din ce în ce mai bine. A urmat apoi din nou break şi re-break şi în cele din urmă cehoaica a egalat scorul la 4-4. A fost momentul în care Halep şi-a ridicat nivelul de joc, şi-a făcut serviciul cu ceva dificultate, apoi a închis partida pe serviciul adversarei, fructificând a doua minge de mec. Astfel că după o oră şi 24 de minute de joc, Simona Halep s-a impus cu 6-2, 6-4.

În turul trei, Halep va juca cu Kateryna Kozlova din Ucraina, locul 114 mondial. Accederea în turul trei îi asigură româncei 65 de puncte WTA şi un cec în valoare de 48.775 dolari.

Din păcate, Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în turul doi de australianca Daria Gavrilova, scor 6-2, 6-2.

Şi Marius Copil a părăsit turneul de la Indian Wells, românul a fost învins în două seturi de moldoveanul Radu Albot, venit din calificări, scor 6-2, 6-2.