Celebra publicaţie Charlie Hebdo o batjocoreşte pe Simona Halep prin intermediul unei caricaturi în care românca apare cu trofeul de la Roland Garros strigând „fier vechi, fier vechi”.

Francezii îşi dau din nou cu stângul în dreptul. După ce în timpul turneului de la Roland Garros, au trimis-o pe Halep, principală favorită, să joace meciul cu Andrea Petkovic pe un teren de antrenament, iar celebra şedinţă foto după câştigarea turneului a fost făcută în incinta complexului sportiv şi nu la Turneul Effel, azi românca este jignită grosolan de o publicaţie din Franţa.

La cinci zile de când Simona Halep a cucerit în premieră turneul de la Roland Garros, românca este ținta unei caricaturi rasiste a publicației Charlie Hebdo.

Revista a publicat o caricatură în care Halep apare ţinând în mână cupa câştigată în cadrul turneului şi textul „O româncă a câștigat Roland Garros: „Fier vechi, fier vechi”. Publicaţia insinuează astfel că Halep este ţigancă şi că vine cupa la fier vechi.

Revista Charlie Hebdo a publicat de-a lungul timpului mai multe caricaturi și articole controversate, fiind ținta unui atac terorist în 2015, atunci când 12 jurnaliștii ai redacției au fost împușcați.

simona halep - caricatura