Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, este deranjat de faptul că românca Simona Halep a devenit numărul unu mondial în ierarhia de simplu feminin. Motivul este unul aberant!

Simona Halep a început să-şi facă duşmani în circuitul WTA după ce a devenit numărul unu mondial. Patrick Mouratoglou spune că românca nu merita prima poziţie mondială întrucât nu a câştigat niciodată un Grand Slam.

Patrick Mouratoglou cere schimbarea manierei de punctare prin acordarea mai multor puncte pentru câștigarea turneelor de Grand Slam.

Am început să lucrez cu Serena în 2012, după Roland Garros. A câștigat Wimbledon, US Open, medalia de aur la Jocurile Olimpice și Turneul Campioanelor. La finalul anului, a terminat pe 3. Nimeni nu ar trebui să fie locul 1 fără să câștige un turneu de Grand Slam. Dacă ajunge, e irelevant„, a spus Mouratoglou pentru ESPN.

Și antrenorul Craig Kardon, fost antrenor al Martinei Navratilova, cere mai multe puncte la turneele de Grand Slam: Ar trebui să conteze și să te descurci bine în timpul anului, dar uitați-vă la câștigătoarele de Grand Slam și la cât de puțin joacă. Sunt staruri și sunt în dezavantaj. Trebuie acordate mai multe puncte pentru Grand Slam-uri. Lumea le vede mai importante.

Martina Navratilova, fosta câștigătoare a 18 Grand Slam-uri, se implică și ea și spune că este mai greu să te descurci bine tot anul, decât la un turneu de Grand Slam.

Eu cred că e mai greu să termini anul pe primul loc WTA decât să câștigi un turneu de Grand Slam. Să ajungi pe locul 1 trebuie să joci grozav și să ai un tenis consistent. Trebuie să fii mai bun decât toți. La un Mare Șlem poți prinde două săptămâni bune și să câștigi. Doar trebuie să fii mai bun decat cei 7 jucători cu care te duelezi”, a spus Navratilova pentru site-ul WTA.

Halep este a 6-a jucătoare care ajunge pe locul 1 fără să câștige un turneu de Grand Slam, după Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki și Karolina Pliskova. Dintre acestea, primele două au reușit ulterior să câștige un Grand Slam.